
 

 
 

Results of RESNET Board Ballot on Adopting RESNET 
Formal Interpretation 2013-01 (Including LEDS as a 

Qualifying Light Fixture) 
September 27, 2013 

 
Shall the RESNET Board of Directors adopt the SDC 300 Calculations Subcommittee 
recommended RESNET Formal Interpretation 2013-01 (Including LEDS as a Qualifying 
Light Fixture)? (Attachment A) 
 
Yes (20)                        No (0)                        Abstain (0)               Not Voting (0) 
 
Ben Adams                   
Jacob Atalla          
David Beam                    
Dave Bell                                                                                                                                             
Steve Byers    
Dennis Creech                                                                                                                                          
Brett Dillon 
Philip Fairey 
David Goldstein 
Andy Gordon 
Roy Honican 
Mark Jansen 
Lee O’Neal 
Jim Petersen 
Nancy St. Hilaire 
Paul Stalknecht 
Dennis Stroer 
Greg Thomas 
Joseph Triolo                                                                                                                               
Barb Yankie 
 
The interpretation was adopted. 
 
 
 
 
 
 
 
 



 

 

Attachment A 
 

 
 
RESNET Formal Interpretation 2013-01 
 
Approved by the RESNET Board of Directors, 09/27/2013 
 
Proponent:  
SDC 300 Calculations Subcommittee 
 
Applies to:  
Mortgage Industry National Home Energy Rating Systems Standards (2013)  
Sections 303.4.1.7.2.2 through 303.4.1.7.2.4 
 

Qualifying Light Fixture – A light fixture located in a Qualified Light Fixture 
location and comprised of any of the following components: a) fluorescent hard-
wired (i.e. pin-based) lamps with ballast; b) screw-in compact fluorescent bulb(s); 
or c) light fixture controlled by a photocell and motion sensor. 

 
Purpose: 
As it applies to the definition of Qualifying Light Fixture, LED lights with a luminous 
efficacy equaling or exceeding 50 lumens/watt shall be considered equivalent to CFLs. 
 
Interpretation:  
Where the Home Energy Rater provides manufacturer’s documentation that the 
luminous efficacy a LED light equals or exceeds 50 lumens/watt, said LED light 
shall be considered equivalent to a CFL and may be used to improve the HERS 
Index. 
 
Justification: 
LED lighting with the above luminous efficacy is a relatively recent advancement and 
such LED lights should be considered equivalent to the efficiency of CFLs. Otherwise, 
this advanced lighting technology will not receive the credit it deserves in the HERS 
Index Score. 
 
 


